Activiteiten voor de jeugd


De WMG organiseert verschillende activiteiten voor kinderen. De Aardhommels, Aardmannetjes en Aardsterren zijn jeugdnatuurclubs die regelmatig de natuur in trekken, onder deskundige begeleiding. Daarnaast verlenen we al vele jaren medewerking aan natuurprojecten van Groesbeekse basisscholen, bijvoorbeeld in de Foeperpot. Ook organiseren we incidenteel educatieve activiteiten voor de jeugd.

Aardhommels
De Aardhommels is de natuurclub voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Deze groep bestaat al sinds 1993. De kinderen zijn vooral praktisch bezig; iedere twee weken trekt de groep er op zaterdagmorgen op uit. Zo worden er onder deskundige begeleiding roofvogelkuikens geringd, nestkasten getimmerd en braakballen uitgeplozen. Of wordt het mierenleven onder de loep genomen. Of struint de groep door natuurgebieden op zoek naar interessante dingen. Buiten is altijd wel iets te beleven. Ook doen de Aardhommels jaarlijks mee met de zwerfvuilopruimactie in het dorp die door VOLG wordt georganiseerd en zijn ze van de partij op de Landelijke Natuurwerkdag die ieder jaar in november plaatsvindt. De Aardhommels worden begeleid door Henny Brinkhof en Erik Lamers, met hulpleiding van oud-Aardhommel Britt.

Aardmannetjes en Aardsterren
Sinds 2005 zijn er ook twee natuurclubs voor jongere kinderen, van 6 t/m 8 jaar, actief. Zij gaan meestal 1 x per maand op pad, op zaterdagmorgen. Afgelopen jaar hebben zij bijvoorbeeld het ringen van jonge kerkuilen meegemaakt. Het mogen vasthouden van zo'n jonge vogel is voor de kinderen een bijzondere ervaring. De Aardmannetjes worden begeleid door Dianne de Bruin, de Aardsterren door Annemieke Nillessen.

Meedoen?
Klik hier voor een impressie. Heb je belangstelling om mee te doen met een van deze groepen, neem dan tijdig contact op met de WMG. Er kan een wachtlijst zijn.

NLdoet 2017: Voederhuisjes voor vogels gemaakt
Het is inmiddels traditie dat de WMG tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranjefonds, een activiteit voor kinderen organiseert. Dit jaar op 11 maart hebben zo’n 40 kinderen een voederhuisje voor de vogels gemaakt. Ook was een kleine delegatie van Pluryn aanwezig. Dankzij Henk Klaassen die al het hout op maat heeft gezaagd en voorgeboord, was het voor de deelnemers niet al te moeilijk om het huisje in elkaar te zetten. Met dank aan het Oranjefonds.