Gezocht: nieuwe Aardhommels

Met een stoer kamp in de natuur hebben de Aardhommels eind juni 2017 hun jaar afgesloten. De Aardhommels is de Groesbeekse natuurclub voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Deze groep bestaat al sinds 1993. De Aardhommels zijn vooral praktisch bezig. Iedere twee weken trekt de groep er op zaterdagmorgen vanaf 9 uur op uit, soms lopend vanaf de Tullekesbôm, maar meestal op de fiets naar een plek in de omgeving zoals het Reichswald, Mookerhei en Groesbeeks bos. Een greep uit de activiteiten: op zoek naar reptielen en sprinkhanen op de Mulderskop, waterleven onderzoeken in de Groesbeek of langs de Leigraaf, meedoen aan het ringen van roofvogelkuikens, paddenstoelen zoeken en kastanjes rapen in het bos. Buiten is altijd wel iets te beleven. Bij heel slecht weer blijft de groep binnen in de Tullekesbôm waar dan bijvoorbeeld braakballen worden uitgeplozen of vetbollen worden gemaakt. De begeleiding is in handen van Henny Brinkhof en Erik Lamers, met oud-Aardhommel Britt als hulpleiding. Op zaterdag 9 september a.s. starten de Aardhommels met het nieuwe seizoen. Er is plaats voor nieuwe aanmeldingen. Heb je zin om mee te doen, meld je dan snel aan per email naar bestuur@wmg-groesbeek.nl of neem voor meer informatie contact op met Henny (tel. 3974221).

NLdoet 2017: Voederhuisjes voor vogels gemaakt
Het is inmiddels traditie dat de WMG tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranjefonds, een activiteit voor kinderen organiseert. Dit jaar op 11 maart hebben zo’n 40 kinderen een voederhuisje voor de vogels gemaakt. Ook was een kleine delegatie van Pluryn aanwezig. Dankzij Henk Klaassen die al het hout op maat heeft gezaagd en voorgeboord, was het voor de deelnemers niet al te moeilijk om het huisje in elkaar te zetten. Met dank aan het Oranjefonds.

Info over Aardhommels & co

De WMG organiseert verschillende activiteiten voor kinderen. De Aardhommels, Aardmannetjes en Aardsterren zijn jeugdnatuurclubs die regelmatig de natuur in trekken, onder deskundige begeleiding. Daarnaast verlenen we medewerking aan natuurprojecten van Groesbeekse basisscholen, bijvoorbeeld in de Foeperpot.

Klik hier voor een impressie van onze activiteiten

Aardhommels
De Aardhommels is de natuurclub voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Deze groep bestaat al sinds 1993. De kinderen zijn vooral praktisch bezig; iedere twee weken trekt de groep er op zaterdagmorgen op uit. Zo worden er onder deskundige begeleiding roofvogelkuikens geringd, nestkasten getimmerd en braakballen uitgeplozen. Of wordt het mierenleven onder de loep genomen. Of struint de groep door natuurgebieden op zoek naar interessante dingen. Buiten is altijd wel iets te beleven. Ook doen de Aardhommels jaarlijks mee met de zwerfvuilopruimactie in het dorp die door VOLG wordt georganiseerd en zijn ze van de partij op de Landelijke Natuurwerkdag die ieder jaar in november plaatsvindt. De Aardhommels worden begeleid door Henny Brinkhof, met assistentie van Erik Lamers en Willeke Brinkhof.

Aardmannetjes en Aardsterren
Sinds 2005 zijn er ook twee natuurclubs voor jongere kinderen, van 6 t/m 8 jaar, actief. Zij gaan meestal 1 x per maand op pad, op zaterdagmorgen. Afgelopen jaar hebben zij bijvoorbeeld het ringen van jonge kerkuilen meegemaakt. Het mogen vasthouden van zo'n jonge vogel is voor de kinderen een bijzondere ervaring. De Aardmannetjes worden begeleid door Dianne de Bruin, de Aardsterren door Annemieke Nillessen.

Meedoen?
Heb je belangstelling om mee te doen met een van deze groepen, neem dan tijdig contact op met de WMG. Er kan een wachtlijst zijn.