Groesbeeks Milieujournaal

Het Groesbeeks Milieujournaal

Vanaf 1978 brengen wij het Groesbeeks Milieujournaal uit. In dit tijdschrift dat drie keer per jaar verschijnt staan tal van artikelen over natuur, landschap, milieu en lokale geschiedenis van Groesbeek.

Wilt u reageren naar aanleiding van artikelen in het Groesbeeks Milieujournaal, neem dan contact op met de redactie door te emailen naar redactie@wmg-groesbeek.nl

Leden van de WMG ontvangen het blad gratis. U kunt ons steunen door een abonnement te nemen op het Groesbeeks Milieujournaal. Het abonnementsgeld bedraagt 15 euro per jaar.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij:
het secretariaat van de WMG
Postbus 26
6560 AA Groesbeek

U kunt ook emailen naar: bestuur@wmg-groesbeek.nl

Nieuwste nummer
Het nieuwste Milieujournaal 169 (september 2017) heeft als thema 'Landbouw en natuur'. Beide zijn op gespannen voet met elkaar komen te staan, de vraag is of het ook anders kan. Naast een hoofdredactioneel artikel is er een gesprek met Wouter van Eck over zijn Voedselbos Ketelbroek waarin voedselproductie en natuur wel samengaan. De resultaten van meer dan 15 jaar weidevogelbescherming in Groesbeek stemmen niet vrolijk, zo valt te lezen in het artikel van Johan Thissen, Kees Schreven en Youri van der Horst. Het boek Wilde apen, van Frank Berendse, staat centraal in de boekbespreking van Gijs Looijen. Peter Pouwels en Paul Thissen verdiepten zich in de geschiedenis van de Holthurnsche Hof. En Niek Willems dook voor zijn serie over ons voedsel in de avocado.

Archief Groesbeeks Milieujournaal
Eerder verschenen nummers van het Groesbeeks Milieujournaal kunt u nog eens nalezen op onze website. We zijn eind 2013 een project gestart om alle vanaf 1978 verschenen nummers digitaal beschikbaar te stellen. Regelmatig plaatsen we gescande nummers (terugtellend naar 1978), dus kom af en toe eens kijken in het archief.

De kwaliteit van gescande foto's of tekst op niet-witte achtergronden in de oudere nummers kan matig zijn. Dit ligt vooral aan de afdrukkwaliteit van de papieren versie (zwartwit kopie, rasters).

Om een indruk te krijgen van de inhoud of om te zoeken naar een specifiek onderwerp, zie: Index van nr. 1 t/m 100 (tot mei 2000). Zoekt u een artikel of milieujournaal dat nog niet op de website staat, dan kunt u dit bij ons aanvragen per email. Het emailadres vindt u in het colofon op pag. 2 van het milieujournaal.