Groesbeeks Milieujournaal

Het Groesbeeks Milieujournaal

Vanaf 1978 brengen wij het Groesbeeks Milieujournaal uit. In dit tijdschrift dat drie keer per jaar verschijnt staan tal van artikelen over natuur, landschap, milieu en lokale geschiedenis van Groesbeek.

Wilt u reageren naar aanleiding van artikelen in het Groesbeeks Milieujournaal, neem dan contact op met de redactie door te emailen naar redactie@wmg-groesbeek.nl

Leden van de WMG ontvangen het blad gratis. Het blad wordt in Groesbeek en omgeving door vrijwilligers bezorgd; bij noodzakelijke verzending per post vragen wij vergoeding van de verzendkosten. U kunt ons steunen door een abonnement te nemen op het Groesbeeks Milieujournaal, daarmee bent u automatisch lid van de WMG. Het abonnementsgeld bedraagt 17,50 euro per jaar, exclusief evt. verzendkosten buiten Groesbeek. Om kosten (en papier) te besparen kunt u ook kiezen voor toezending van een pdf-bestand.

U kunt zich aanmelden bij:
het secretariaat van de WMG
Postbus 26
6560 AA Groesbeek

Of stuur een email naar: bestuur@wmg-groesbeek.nl

Nieuwste nummer
In het nieuwste Milieujournaal (191, december 2023) veel verschillende onderwerpen: het laatste deel van de geschiedenis van landgoed de Sint-Jansberg, de mogelijkheid van een (Inter)Nationaal Park Reichswald /Ketelwald, een interview met regeneratieve burgerboerderij De Biesterhof, de stand van zaken energietransitie, de serie ons voedsel over peen. Met 60 pagina's is dit het dikste nummer ooit! Het WMG-jubileumjaar wordt afgesloten met een terugblik op 50 jaar WMG-activiteiten.

Archief Groesbeeks Milieujournaal
Eerder verschenen nummers van het Groesbeeks Milieujournaal kunt u nog eens nalezen op onze website. We zijn bezig met het scannen en op de website plaatsen van alle vanaf 1978 verschenen nummers. Regelmatig plaatsen we gescande nummers (terugtellend naar 1978), dus kom af en toe eens kijken in het archief.

De kwaliteit van gescande foto's of tekst op niet-witte achtergronden in de oudere nummers kan matig zijn. Dit ligt vooral aan de afdrukkwaliteit van de papieren versie (zwartwit kopie, rasters).

Om een indruk te krijgen van de inhoud of om te zoeken naar een specifiek onderwerp, zie: Index van nr. 1 t/m 100 (tot mei 2000). Zoekt u een artikel of milieujournaal dat nog niet op de website staat, dan kunt u dit bij de redactie aanvragen per email.