LBG-wandeling Dekkerswald

Van de wandeling van 27 oktober 2013 is een boekje gemaakt waarin de geschiedenis van 100 jaar Dekkerswald uitgebreid aan bod komt. U kunt het boekje hier bekijken (pdf, webversie of printen (pdf printversie: dubbelzijdig printen op A4 en dubbelvouwen tot boekje op A5 formaat).

Landschapsbeheer Groesbeek

Aankondiging LBG-infoavond over spechten
Op 12 januari 2024 organiseert Landschapsbeheer Groesbeek weer een informatieavond in dorpshuis De Slenk op De Horst. Onderwerp is dit keer de middelste bonte specht waarover Rob Bos een film in het Groesbeeks bos heeft gemaakt. Ook zal Henny Brinkhof nieuwe beelden van het gedrag van de zwarte specht laten zien en daarover vertellen. Graag uw deelname aanmelden. Meer info


Vrijwilligers, bedankt!
Landschapsbeheer Groesbeek bedankt de deelnemers aan de Landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 4 november 2023. Onder leiding van Landschapsbeheer Groesbeek gingen maar liefst 70 deelnemers aan de slag in de spoorkuil. O.a. de Aardsterren en Aardmannetjes, twee natuurclubs van de WMG, waren van de partij. Over de hele spoorhelling tussen bruggetje en Biesseltsebaan is de opslag van Amerikaanse eik weggezaagd en afgevoerd. Daarmee blijft het gebied geschikt als leefgebied voor de zandhagedis.

Natuurwandelingen 2024
In 2024 organiseert Landschapsbeheer Groesbeek weer een drietal leuke publiekswandelingen door de mooie natuur in en rond Groesbeek. Meer info

Landschapsbeheer seizoen 2023/2024
Vanaf september zijn de vrijwilligers van Landschapsbeheer Groesbeek weer aan het werk. De vaste werkochtenden vinden plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 9-12 u. Buiten in de natuur werken is goed voor hoofd en lijf! Wil je een keer komen meewerken om te ervaren of deze activiteit iets voor je is, dan ben je van harte welkom. Neem daarvoor contact op met de coordinatoren Nel van den Bergh en Ferdinand ter Schure (zie onderaan deze pagina).

Over LBG: Handen uit de mouwen
Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) is de afdeling binnen de Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal waarin vooral practisch werk wordt verricht op het gebied van onderhoud en beheer van het landschap. Een keer per maand, op zaterdag tussen 9 en 12 uur steken de vrijwilligers de handen uit de mouwen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het snoeien van struweel, het knotten van bomen, het plaggen van bermen en maaien en hooien op die plaatsen waar geen landbouwmachines kunnen komen. Jaarlijks in november doet LBG mee aan de Landelijke Natuurwerkdag.
Verder organiseert LBG landschapswandelingen door steeds weer een ander deel van de gemeente. Ook worden er in de winterperiode informatieavonden gehouden over een bepaald onderwerp uit de natuur.


Wilt u meedoen?
Natuurliefhebbers die graag aan de slag gaan voor het Groesbeekse landschap zijn van harte welkom in de werkgroep Landschapsbeheer Groesbeek (LBG).

Contactpersonen zijn:
Peter Pouwels, peterpouwels1960@gmail.com
Paul Leenders, tel 024 3972405 (informatieavonden).
Ook kunt u bij hen terecht voor het aanvragen van een wandeling op verzoek. Voor de organisatie daarvan wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Nel van den Bergh/Ferdinand ter Schure (vrijwillig landschapsbeheer), buitenwerk@wmg-groesbeek.nl